Hua Hin och nattåg

Heeye!

HUA HIN
Under lördagen bestämde vi oss för att gå på en liten hajk upp till ett berg som heter "Khao Hin Lek Fai". Kanske inte de bästa beslutet med min förkylning som jag hade då men det gick bra. Just den dagen blev de äntligen sol och över 30 grader varmt och jag och Lina var dom enda som gick upp hela vägen, alla andra åkte bil eller moped.

De sprang apor runt oss hela vägen upp, vissa väldigt små och vissa ganska stora, en del hade till och med små bäbisar klängandes på sig. Vi vill inte gå för nära då dom såg väldigt arga ut så bilderna på dom är tyvärr ganska suddiga. 

Uppe på toppen fanns de 4 olika utsiktsplatser som vi gick ut på och kollade ner över Hua Hin, väldigt vackert! När vi gick ner igen mötte vi en familj som verkade bo i ett skjul, de bad oss om pengar till mat men eftersom de inte kändes helt rätt sa vi att vi hade lämnat våra pengar på vårt hotell. Vi erbjöd dom att följa oss ner istället och få mat väl där nere men de ville dom inte. Sånt där får än verkligen att tänka till, hade våra pengar verkligen gått till mat om vi gett bort lite eller hade de gått till något annat. Varför går de inte ner till staden och försöker tjäna egna pengar, de var verkligen inte långt ifrån staden. Dom var trevliga iallafall och jag inser hur bra vi har de där hemma, många här är väldigt fattiga och jobbar varje dag för att kunna försörja sin familj.







Under kvällen gick vi ut på nattmarknaden, åt och lyssnade på livemusik vilket var supermysigt.  

Söndag var vår sista dag i Hua Hin, vi tog nattåget där ifrån vid 23:45. Dagen spenderades mest att vakta våra stora väskor efter att vi hade checkat ut från vårt rum. Vi tog en promenad och lämnade våra väskor låsta vid vårt hotell på deras uteplats, sedan åt vi mat vid hotellet och spelade kort. När klockan var ungefär 17:00 bytte dom personal vid receptionen på hotellet, mannen som kom sa att vi fick tillbaka vårt rum gratis fram till 22:30 och att vi kunde lämna våra stora väskor där istället för ute. Sjukt gulligt av honom. Vi lämnade väskorna och gick ut på nattmarknaden igen, åt mat och lyssnade på livemusik igen. Under dagen när vi satt och åt mötte vi än äldre farbror från England som vi pratade med, han kom även förbi under kvällen när vi satt och lyssnade på musiken. Vi satt där med först två äldre par från Sverige och pratade, sedan ett par från Australien och sedan engelsmännen igen. Lyckad kväll som fick tiden att gå fort.






NATTÅGET var inte roligt, många här säkert sett videos från min instagram eller snapchat men det var hemskt. Våningssängar i en lång vagn där både kvinnor och män sov, man hade bara ett draperi för "sängen" Jag och Lina hade varsin överslaf och de var så smala att om vi inte låg helt stilla hade vi ramlat ur. Tåget skakade och slog hela vägen och nej det var verkligen inte lätt att somna där. Antar att de är en erfarenhet rikare, ska aldrig mer klaga på SJ hemma i Sverige. Vi pratade med en annan tjej som åkt nattåg och han hade haft ett helt annat tåg, typ egna rum där man kunde låsa om sig, tjejer fick dela och killar fick dela, mycket mer trevligt sa hon. Vi fick väl åka med de värsta.





Tack för att just du läst!

Kram Lule.




Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: