Koh Phi Phi!

Heeye!
Koh Phi Phi
Torsdag eftermiddag tog vi färjan från Phuket till Phi Phi, de tog ungefär två timmar och var en jättehärlig båttur där man kunde sitta både ute och inne. Självklart satt jag utomhus och njöt av solen,vinden och doften av hav.  Nu kommer vi till de lite roliga sammanträffandet, både jag och Lina, Evan och Mia har bokat vår resterande tid via en resebyrå i Bangkok, vi har haft samma reseplanerare allihop vilket har resulterat till att vi hängde ihop även till Phi Phi. Mia har även hon bokat Koh Lanta,Krabi och Koh Phangan så vi tre kommer hänga ihop resten av resan i Thailand.

Alltså wow vilken fantastiskt vacker turistfälla ön är! Turkost vatten längs hela viken och massor av fina båtar. Många restauranger och fina vita sandstränder.  Lina och jag hade tyvärr bara lyckats boka in en heldag på Phi Phi så vi hann inte se jättemycket av ön faktiskt, vilket var väldigt tråkigt. Vi bodde alla fyra på ett jättefint hotell som tydligen erbjöd gratis frukost, lunch och middag fick vi veta när vi åkt där ifrån.  Rummet vi bodde i hade balkong och utsikt över poolområdet, vi kunde dock inte ha balkongdörren öppen eller hänga ut våra kläder på tork för då kom aporna och tog dom. Vi hade en varningslapp på rummet. 







Torsdagkväll
\nMiddagen bestod av jättegod indiskmat, faktiskt första gången jag åt Indiskt tror jag. Efter middagen gick vi runt på ön och kollade runt, vi såg att de senare under kvällen skulle vara eldshow och den bestämde vi oss för att gå på. På väg till hotellet igen för att jag byta om började det spöregna. Kändes lite som på film, det regnade men samtidigt var de jättevarmt, vi blev pissblöta men tog de ändå lugnt och gick längs stranden och bara tog in den mysiga kvällen.


Eldshowen var sjukt bra och jag kan inte förstå hur dom vågar dansa med elden, för de var ungefär de dom gjorde, sjukt duktiga. De tog även hjälp av publiken för att utföra lite konster, två killar fick sitta på stolar med varsin cigg i munnen.Killarna som hade showen typ snurrade ett eldklot som sedan tände cigarettena åt killarna på stolarna. Lina fick även stå i mitten medans en kille snurrade eldklot runt henne. Häftigt att se iallafall och dom avslutade med ett "fyrverkerispel".  Insåg precis att de där var en ganska dålig förklaring av eldshowen men det är svårt att beskriva.

Kvällen fortsatte sedan på tre olika barer och kul, de kan jag lova att vi hade. Jag och Evan hamnade på en boxningsmatch och de har jag aldrig varit på innan så det var också väldigt häftigt att se. Jag bestämde mig för att gå hem själv då alla andra såg ut att orka fortsätta festa och jag verkligen inte gjorde de. Gick åt fel håll på ön och tog en omväg på 2 timmar istället för 20 min annars gick de bra. Rekommenderar inte att gå hem själv men jag var väldigt försiktig. Upptäckte sedan att vägen till baren kunde gå på 5 min istället för 20 min om vi bara hade gått åt vänster när vi gick ut från vårt hotell, vägen till vänster ledde ut på stranden full med barer och vägen till höger som vi alltid tog gick runt ön. Nyttigt med motion iallafall.


FREDAG

\nDagen var väldigt lugn och skön, alla var trötta då vi kom hem ungefär runt 5 allihop. Eftersom jag gick fel på 2h han jag bara in på hotellrummet innan de knackade på dörren och Lina stod där. Morgonen var fin och jag bestämde mig dumt nog för att lämna in alla mina shorts och kjolar till tvätthjälp och fick beskedet när jag väl lämnat in allt att jag inte fick tillbaka de förrän dagen efter. Blev att köpa en ny klänning för att inte dö i värmen. Spörgnet kom vid lunchtid och kom och gick under resten av dagen.


 Evan blev jättesjuk efter torsdagskvällen och var sängliggandes hela fredagen, vi tjejer bokade en båtresa där vi skulle åka till olika öar och snorkla samt kolla på lysande korallrev. Tyvärr blev de inställt på grund av vädret och vi valde att gå på eldshowen en gång till. Denna kväll var de min och Mias tur att vara med i trixen. Mia fick en cigarett tänd och jag fick stå i mitten medans en av dom dansade runt mig med elden. Blev en tidig kväll för mig då båten till Koh Lanta gick tidigt på lördagsmorgonen.

Nu befinner vi oss på Koh Lanta och ska vara här tills på onsdag morgon då vi åker vidare till Krabi. Imorgon ska jag ut på en båttur med de två svenska tjejerna vi mötte i Chang Mai, Lovisa och Wilma. Vi har nu hunnit ikapp dessa tjejer och de ska bli sjukt kul att få göra saker tillsammans med dom igen. Vi kom hit till Koh Lanta en dag innan Mia men även hon kom idag. Evan har tyvärr övergett oss och dragit till Krabi nu och sedan drar han vidare när vi kommer dit. Lina kommer nog att träffa honom igen på Bali sen men jag får nog åka till Canada om jag ska kunna träffa han igen. Tråkigt men kul att få vänner från olika länder man kan hålla kontakten med. Jag tackar inte nej att åka till Canada någon gång i mitt liv liksom.

Tack för att just du läst!


Kram Lule






Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: