Bess-Buss!

Heeeye! 
Idag runt 16:30 tiden var jag och en kompis på väg hem från Sveg med epan och det var då det hela började.... Vi var nästan utanför Sveg när jag passerade en polisbil i 30km/h som stod på en rastplats tillsammans med en skåpbil. Just då antog jag att skåpbilen var en bil som polisen stannat men när en utav poliserna var på väg att springa ut i vägen för att stoppa oss förstod jag att det inte riktigt var som jag trodde... Polisen som sprang mot oss kunde inte stoppa oss just då för vi hade flera bilar bakom och kunde därför inte göra en tvärnit mitt på vägen. Istället hoppade alla poliser in i sina bilar och följde efter. När jag svängt ut på vägen mot Lillhärdal började bilarna mellan oss och poliserna köra om och snart hade vi polisen bakom oss. Dom blinkade i lamporna och vi fick lov att svänga in på en mindre väg och stanna. En polis kom fram till mig och började prata. Dom ville se våra kort, sedan fick jag inte tillbaka det något mer utan jag fick en lapp som han sa att jag var tvungen å skriva på,  han förklarade inte ens vad jag skrev på, men nu förstår jag när pappa förklarat för mej. 
De tog mitt AM- kort i 6 månader och jag fick ombesikting. Jag kan inte förstå varför en polisbil, två civilare och en bess-buss skulle kasta sig ut efter mig när vi körde i 30km/h?! Sammanlagt var dom 7 poliser som stod vid mig och höll på att gnälla på ALLT! Finns det inge viktigare saker att ägna sig åt än att jaga A-traktorer?! Visst, det finns MÅNGA som inte sköter det här med A-traktorer, MÅNGA som kör mellan 80-100km/h hela tiden! Men JAG kör alltid 30km/h, och min epa går inte fortare hur mycket jag än försöker,  jag leker aldrig på vägarna och jag är ALLTID försiktig! Men jag blev tagen fast jag inte ens körde epan själv? Antagligen för att jag står som ägare på epan men får man verkligen göra så?
 Vi körde lagligt, jag blev av med mitt körkort som jag varit så sjukt stollt över och som gett mig en befrielse, en lycka som är obeskrivlig! Det finns många andra som dom skulle kunna ta istället, dom som kör fortare än 30 tillexempel! Jag tror att dom körde efter oss för att dom igår stoppade en A-traktor som var i samma färg som min. 
Antagligen trodde dom att det var samma epa, för en utav dom frågade mig om det inte var mig dom stoppade igår vid skolan. 
Jag passade även på att fråga varför dom tog mitt kort när vi körde i 30 medans vissa poliser tex i Mora bara ger en varning eller böter till personer som kört fortare än 30.
 Han svarade att dom antagligen inte var lika "kunniga" som de andra poliserna...? Vad är det för svar? Ska inte alla poliser arbeta på samma sätt? Har dom inte samma regler att följa!? Hur kan man tillåta att på vissa delar i Sverige är man mer kunniga än andra!? Sendan skulle dom även prova epan, och sa åt mig att följa med men då hade han sönder min bakersta växellåda.
Därför kunde dom inte ens prova om den ens gick för fort.. ändå fick jag ombesiktning för att den gjorde det 😕
Denna sommar började ju VÄLDIGT "bra".


Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: